Geschiedenis van Árni’s aanmoedigingsprijs

Tijdens de algemene ledenvergadering van 2019 had erelid Árni Eymundsson goed nieuws: hij had namelijk de laatste hand weten te leggen op de laatste 18 speldjes/broches van een IJslandse hond, gemaakt door de IJslandse kunstenaar en tevens fokker van IJslandse honden, Ágúst Elí Ágústsson.

Ook had hij een bestemming in gedachten voor de speldjes, hij wilde ze graag de komende negen jaar uitreiken als prijs op de clubmatches van de VIJHN, aan jonge IJslandse honden die veelbelovend zijn. Een aanmoediging om de betreffende honden vaker uit te brengen op keuringen, zo het ras meer in de kijker te spelen en eigenaren te stimuleren om vaker een show te bezoeken.

Zo gezegd zo gedaan: de eerste twee speldjes zijn op 23 juni 2019 uitgereikt aan de beste pups, eentje voor het meest veelbelovende teefje en eentje voor de meest veelbelovende reu (zie hieronder). De winnaars van 2020 hebben hun speldje ontvangen naar aanleiding van de uitslag van de fotoclubmatch (reguliere clubmatch kwam te vervallen als gevolg van corona).

We willen Árni hartelijk danken voor het zo gul beschikbaar stellen van deze mooie prijzen en hopen dat ze daadwerkelijk een aanmoediging en stimulans vormen om de IJslandse honden vaker te presenteren.

Winnaar reuen

2019

Winnaar teven

2020 (fotoclubmatch)

Winnaar reuen

Winnaar teven

2021

2022