De AK-beker is van oorsprong een aanmoediging voor leden om hun honden te laten keuren op tentoonstellingen. Vasthoudend aan het idee dat het een aanmoedigingsprijs is en niet direct een beker voor de mooiste van het ras, hebben we wat veranderingen  in regels en puntentelling aangebracht.

1  Mensen die hun hond willen laten meedingen naar de AK-beker kunnen kopie├źn van hun uitslagen, dus kwalificaties, kampioenschappen en relevante  plaatsingen behaald in een tentoonstellingsjaar (beginnend op 1 januari) voor 1 februari van het daaropvolgend jaar opsturen met op de kwalificatieformulieren van de eventuele prestaties in de erering. Vervolgens vergelijkt de VIJHN dit met de ontvangen tentoonstellingsresultaten van de Raad van Beheer.

2  Er is besloten ook punten toe te kennen aan uitslagen behaald op shows van plaatselijke verenigingen. Er wordt daar over het algemeen gekeurd door keurmeesters van de RvB en goede resultaten in de groep en bij de eindkeuring zijn zeker niet licht te behalen. De shows van deze verenigingen, waar onze leden ook vaak trainingen (onder meer ringtraining) volgen, zijn een mooie opstap naar het meer gevorderde showwerk.
Van deze resultaten krijgt de VIJHN geen bericht van de Raad van Beheer. Resultaten worden daarom uitsluitend opgenomen in de puntentelling als die door de eigenaar worden ingestuurd.

3  Het delen van het aantal punten door het aantal bezochte shows  komt te vervallen. We willen immers dat meer honden vaker geshowd worden. De ijverige baas met een hond van wat mindere kwaliteit wordt zo beter beloond voor zijn inspanningen en meer toeschouwers hebben zo een kans om het ras te zien. De punten worden opgeteld en wie de meeste punten heeft, is de winnaar/winnares.

4  De resultaten van de nummers 1 t/m 5 worden gepubliceerd, zodat controle mogelijk is.

De reu en de teef met het hoogste aantal punten ontvangen op de Kampioenschapsclubmatch van de VIJHN het Annemarie Kolbe Certificaat en krijgen de titel VIJHN Reu en VIJHN Teef  van het jaar.

6. De puntentelling (ongewijzigd).

Basispunten op CAC-shows

Uitmuntend (U)3
Zeer Goed (ZG)2
Goed (G)1

Bonuspunten

Beste van het Ras (BOB)6
CAC4
Reserve-CAC2

Het CACIB/Res-CACIB wordt niet beloond, want is ondergeschikt aan het CAC (althans in Nederland).

Beste in de groep

1e plaats8
2e plaats7
3e plaats6
4e plaats5
5e plaats4
6e plaats3
7e plaats2
8e plaats1

Beste van de Show 8 punten voor de 1e plaats en zo aftellend.

7. Voor de plaatselijke shows zijn de te behalen punten: 2  punten voor U, 1  punt voor ZG en 0,5 punt voor G. Voor de groepskeuring en de Beste van de Show  worden de te winnen punten de helft van de op een CAC-show te winnen punten.

*  De eigenaar van de deelnemende hond moet lid zijn van de VIJHN.

*  Het lid moet de contributie hebben voldaan.

We  hopen dat deze veranderingen in de puntentelling er toe zullen leiden dat je je IJslander met nog meer enthousiasme gaat showen. Dat is leuk voor jou, vaak ook leuk voor de hond en goed voor het ras.

Winnaars Annemarie Kolbe-beker

Reuen

Teven

We missen nog een aantal foto’s van de winnaars van de Annemarie Kolbe-beker. Heb jij een van de ontbrekende foto’s? Stuur ze naar media@verenigingijslandsehond.nl