Noeschka heeft een nieuwe gouden mand gevonden

geplaatst in: Activiteiten, Uncategorized | 0
Noeschka (stamboomnaam Ishundur's Litla) is een teefje van 11 jaar, geboren op 6 februari 2011. Qua lijf al een dame op leeftijd, maar nog jong in haar koppie.

Noeschka zoekt een nieuw huis omdat het niet meer klikt met de andere IJslandse hond in huis (ook een teefje). Ze kan goed omgaan met mensen van alle leeftijden, maar vanwege haar leeftijd, haar mankementjes en grote behoefte aan rust is het niet verstandig als Noeschka in een druk gezin met jonge kinderen terechtkomt.

Als typische IJslander vindt ze het fijn om veel bij haar baasje te zijn. Ze volgt je graag op de voet en is niet gewend om lang alleen te zijn. Ze is op zoek naar een huis waar ze goed aan haar rust kan toekomen, maar waar ze ook soms even lekker kan spelen met haar touw of bal.

Omdat Noeschka lichamelijke problemen heeft (ze loopt op haar polsjes en heeft artrose), kan ze geen grote afstanden meer lopen. 20 à 30 minuten per wandeling – op het tempo dat zij aangeeft – is meer dan genoeg. Traplopen kan Noeschka ook niet meer. Noeschka heeft een speciaal voedingspatroon, dat niet moeilijk is, maar wel belangrijk om je aan te houden.

Noeschka loopt buiten gezellig met je mee en trekt niet aan de lijn. Ze houdt niet zo erg van vrachtwagens en aanhangwagens, daar blaft ze naar. Ze wil ook nog wel eens achter een poes aanrennen. Je kunt haar dan wel weer bij je roepen. Ook buiten blijft ze graag bij je in de buurt.

Het verschilt per hond hoe ze omgaat met andere honden, maar Noeschka voelt dat goed aan. Als ze twijfelt, zal ze met een grote boog om andere honden heenlopen, als het goed voelt, snuffelt of speelt ze even.

Voor Noeschka zoeken we een huis zonder andere honden of katten, bij voorkeur in Noord-Holland. De huidige eigenaar wil vanwege Noeschka’s leeftijd en medische geschiedenis graag contact houden en haar kunnen bezoeken. Woon je niet in Noord-Holland, maar kun je Noeschka wel het perfecte gouden mandje bieden, neem dan ook contact op. De huidige eigenaar wil het allerliefst dat Noeschka terechtkomt bij iemand die bijna altijd bij haar in de buurt kan zijn en die haar goed en met veel liefde kan verzorgen.

Stuur je reactie naar herplaatsing@verenigingijslandsehond.nl. We horen graag van je!