Interesse in een volwassen IJslandse hond?

geplaatst in: Activiteiten | 0

Als je op zoek gaat naar een hond kan de leeftijd van de hond uitmaken. Soms past het niet om een puppy op te voeden, maar zou je wel graag een hond om je heen willen hebben. Denk dan eens aan een herplaatser. Een wat oudere hond is al opgevoed, kent de basiscommando’s en is zindelijk (en haalt je dus niet ’s morgens om 4 uur uit je slaap). Ze kunnen vaak ook al even alleen zijn. Bijna alle IJslandse honden die worden aangeboden voor herplaatsing zijn hele leuke honden, die door pech niet langer bij hun baasje kunnen blijven wonen. Zeker zijn er ook met een rugzakje bij, maar dat is niet heel vaak. Per hond kijken we naar wat hij of zij nodig heeft.

Zoveel verschillende honden als er zijn, zoveel verschillende karakters zijn er ook. Dat geldt niet alleen voor de honden, maar ook voor hun bazen, ze moeten wel bij elkaar passen. Al eerder deden we vanuit de herplaatscommissie een oproep met de vraag je te melden als je voor een herplaatser in aanmerking wilt komen. We willen graag zoveel mogelijk mensen op onze lijst, dat heeft te maken met al die verschillende karakters van de honden. Het is namelijk niet zo ‘wie het eerst komt wie het eerst maalt’. We kijken per hondje wat zij of hij nodig heeft. Dat heeft betrekking op de omgeving en op welk type baas het meest geschikt zou zijn voor de desbetreffende hond.

Met enige regelmaat krijgen wij honden aangeboden die een nieuw thuis nodig hebben. Wij gaan dan kennismaken met de hond en kijken daarna gezamenlijk naar wat deze hond nodig heeft. Dan kijken we in ons bestand of er iemand tussen zit bij wie deze hond volgens ons goed zou kunnen passen. Het gebeurt regelmatig dat als we contact opnemen met de desbetreffende persoon, deze al voorzien is en via een andere weg een hond in huis heeft gekregen. Dat is heel erg fijn voor deze persoon, maar niet voor de IJslandse hond die op zoek is naar een nieuwe baas. Ook hierom willen wij graag zoveel mogelijk mensen in ons bestand.

Heel graag zien we zoveel mogelijk reacties tegemoet, we willen je vragen in de reactie alvast onderstaande vragen te beantwoorden. Stuur je antwoord naar: herplaatsing@verenigingijslandsehond.nl

  • Waarom ben je op zoek naar een herplaatser (en bijvoorbeeld niet een pup)?
  • Wat zijn je woonomstandigheden?
  • Wat zijn je werkomstandigheden? (Lees: hoe lang moet de hond gemiddeld alleen zijn)
  • Zoek je een reu of een teef?
  • Zoek je een uitdaging (dus kunnen we ook met een probleemhond bij je aankloppen), of liever niet?
  • Zijn er kinderen?
  • Zijn er andere huisdieren?
  • Hoe oud moet de hond zijn?