Vík zoekt een nieuw thuis – huis gevonden!

geplaatst in: Uncategorized | 0

Vík heeft inmiddels zijn nieuwe thuis gevonden, bedankt allemaal voor het meedenken!

Door de veranderde gezinssamenstelling zijn we op zoek naar een nieuw thuis voor Vík. Hij kan helaas niet in een gezin met kleine kinderen.

Vík is een super-enthousiaste, gevoelige, soms onzekere, intacte reu van 4,5 jaar. Hij houdt van sportieve bezigheden zoals canitrail (hardlopen), fietsen, schapendrijven, spelen met een bal (het liefst zo wild mogelijk) en het maken van lange wandelingen. In huis ligt Vík graag tegen je aan, bij je voeten of zelfs heerlijk op schoot. Zowel binnen- als buitenshuis is hij altijd in de buurt, je bent Vík nooit kwijt!

Voor Vik zoeken we een huishouden zonder andere honden. Vík woont momenteel samen met twee teven, maar heeft daar erg veel begeleiding bij nodig om ervoor te zorgen dat het goed gaat. Hij weet niet altijd goed wat de gepaste manier is om andere honden te benaderen en is niet altijd in staat bij signalen van andere honden op een normale manier te reageren. Voor Vík is het rustiger als hij op dagelijkse basis niet te maken heeft met andere honden.

Met andere dieren in huis, mits goed begeleid, zou het wel kunnen, maar dat heeft niet de voorkeur.

Door de gevoeligheid van Vík vindt hij nieuwe situaties erg spannend. Hij weet daarin niet altijd een passende houding aan te nemen. Een nieuwe eigenaar zal zich ervan bewust moeten zijn dat Vík veel duidelijkheid, aandacht en sturing nodig heeft. Hij kan snel overprikkeld zijn en hij is zeer gevoelig voor de stemming en emoties van de mensen om hem heen. Alleen zijn kan Vík niet, dan gaat hij huilen en dingen kapot maken.

Wij zoeken voor Vík een prikkelluwe plek, niet een drukke omgeving als een stad. Een zelfbewuste, rustige baas die Vík duidelijkheid en sturing weet te geven, die veel tijd heeft om Vík te leren hoe hij zich netjes en passend gedraagt in situaties. Sturing is belangrijk en vanwege Vík zijn onzekere, gevoelige aard heeft hij vooral positieve impulsen nodig. Als je dit Vík kunt geven, heb je een maatje voor het leven.

Ben jij die nieuwe baas of ken je iemand die dat zou kunnen zijn, stuur dan een mailtje naar herplaatsing@verenigingijslandsehond.nl met daarin je motivatie.