FÉDÉRATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONAL
Secretariat General: 13, Place Albert 1, B-6530 Thuin, België
FCI - Standaard No. 289 / 29.11.2000 / GB
IJSLANDSE HOND
Oorspong   IJsland
Datum uitgifte van het orgineel   15 juni 2018
Gebruik   Herdershond
FCI groep  

Groep 5
Keesachtigen en oertypen
Sectie 3
Noordelijke Waak- en Herdershond
Zonder werkkeuring

     

KORT HISTORISCH OVERZICHT:
De IJslandse Hond is de enige inheemse rashond van IJsland. Het is een afstammeling van de honden die door de Vikingen die IJsland koloniseerden (870-930) werden meegebracht. De honden werden onmisbaar bij het drijven en hoeden van de veestapel en bij het dagelijks werk op de boerderijen. Hun manier van werken heeft zich goed aangepast aan het landschap, de landbouwontwikkelingen en de harde levensomstandigheden van de IJslanders door de eeuwen heen.

ALGEMENE VERSCHIJNING:
De IJslandse Herdershond is een Noordelijke hoedende spits, iets kleiner dan middelgroot, robuust, met rechtopstaande oren en een gekrulde staart. Van opzij gezien is de hond rechthoekig. Zijn uitdrukking is zacht, intelligent en blij. Een zelfverzekerde en levendige uitstraling is typisch voor het ras. Er zijn twee soorten vachten, kort en lang, in alle gevallen dicht en zeer weerbestendig. Er is een duidelijk verschil tussen de geslachten.

BELANGRIJKE VERHOUDINGEN:
Van opzij gezien is de hond rechthoekig, de lichaamslengte vanaf de schoudertop tot aan het uiteinde van het heupbeen is groter dan de schofthoogte. De diepte van de borstkas is gelijk aan de lengte van de voorbenen. De snuit is iets korter dan de schedel.

GEDRAG EN TEMPERAMENT:
De IJslandse Hond is een robuuste en behendige herdersspits die blaft. Dit maakt hem erg geschikt voor het hoeden en drijven van schapen en ander vee. De IJslandse Hond is van nature erg waaks en kondigt bezoekers aan met zijn stem zonder agressief te zijn. Het ras is vrolijk, vriendelijk, nieuwsgierig, speels en zelfverzekerd, en beschikt over een zachtaardig karakter.


HOOFD:
Krachtig gebouwd met strakke huid. Van boven en opzij gezien is het hoofd driehoekig.

SCHEDELGEBIED:

Schedel: Enigszins gewelfd.
Stop: Duidelijk uitgesproken maar niet diep of hoog.

GEZICHTSGEBIED:

Neus: Zwart van kleur, donkerbruin bij chocoladebruine en sommige crème honden.
Snuit: Goed ontwikkeld en sterk, met rechte neusbrug. De voorsnuit is iets korter dan de schedel en loopt gelijkmatig toe naar de neus, en vormt van boven zowel als van opzij gezien een stompe driehoek.
Lippen: Goed aangesloten. Zwart van kleur, donkerbruin bij chocoladebruine en sommige crème honden.
Gebit: Schaargebit, volledig gebit heeft de voorkeur.
Wangen: Vlak, goed gevuld.
Ogen: Amandelvormig en middelgroot. Donkerbruin van kleur, kunnen iets lichter zijn bij chocoladebruine en crème honden. De oogleden moeten zwart zijn, of donkerbruin bij chocoladebruine en crème honden. De uitdrukking moet mild zijn.
Oren: Rechtopstaand en middelgroot. De oren staan uit elkaar zonder laag aangezet te zijn. Ze vormen een bijna gelijkzijdige driehoek. De randen zijn stevig en de top een beetje afgerond. Zeer beweeglijk, reageren attent op geluid en laten de gemoedstoestand van de hond goed zien.

HALS:
Van gemiddelde lengte, droog en gespierd. Licht gebogen en het hoofd moet hoog gedragen worden.

LICHAAM:
Krachtig en in verhouding met de totale verschijning.
Rug: Recht, gespierd en sterk.
Lendenen: Breed, gespierd en redelijk kort.
Kruis: Enigszins kort en breed, licht hellend en goed gespierd.
Borstkas: Lang, diep en met goed gewelfde ribben.
Onderlijn en buik: Licht opgetrokken.

STAART:
Hoog aangezet en over de rug gekruld, de rug rakend.

BENEN:

VOORKANT: Algemene verschijning: Van voren gezien zijn de voorbenen recht, parallel en sterk. Normaal gehoekt.
Schouders: Schuin en gespierd.
Hubertusklauwen: Mogen dubbel zijn.
Voorvoeten: Enigszins ovaal, tenen goed gewelfd en dicht bijeen, met goed ontwikkelde voetkussens.

ACHTERKANT: Algemene verschijning: Van achteren gezien zijn de achterbenen recht, parallel en sterk. Normaal gehoekt.
Dijen: Breed en goed gespierd.
Hubertusklauwen: Goed ontwikkelde, dubbele Hubertusklauwen zijn wenselijk.
Achtervoeten: Enigszins ovaal, tenen goed gewelfd en dicht bijeen, met goed ontwikkelde voetkussens.

GANGWERK/BEWEGING:
De hond beweegt met goede stuwing, behendig en moeiteloos, en vertoont goed uithoudingsvermogen.


VACHT:
Dubbele vacht, dik en zeer weerbestendig.

Korthaar: De bovenvacht is enigszins hard, met een dichte en zachte ondervacht. De vacht is korter op het gezicht, boven op het hoofd, op de oren en op de voorzijde van de benen. Het is langer op de nek, borst en de achterkant van de dijen. De staart is dichtbehaard en de haarlengte is in overeenstemming met de rest van de vacht.

Langhaar: De bovenvacht is langer en enigszins hard, met een dichte en zachte ondervacht. De vacht is korter op het gezicht, boven op het hoofd, op de oren en op de voorzijde van de benen. Het is langer achter de oren, op de nek, schoft, borst en de achterkant van de dijen, met franje aan de achterzijde van de voorbenen. De staart is zeer dichtbehaard en de haarlengte is in overeenstemming met de rest van de vacht.

Kleur:
· Geel en rood in vele tinten, van crème tot roodbruin
· Grijstinten
· Chocoladebruin in verschillende tinten
· Zwart

Witte aftekening gaat altijd samen met de hoofdkleur, een lichtere kleur komt vaak voor aan de onderzijde van de hond, van hals tot staart.
Grijze en vaak ook gele en rode honden hebben een donker masker, donkere haarpunten in de bovenvacht en donkere haren in de gehele vacht (donkere bovenlaag/sable).
Zwarte en chocoladebruine honden hebben vaak de typische tan aftekeningen in een van de verschillende kleuren tan op de wangen, boven de ogen (wenkbrauwen), onder de staart, op de onderkant van de staart en op de benen.
Bonte honden hebben gekleurde platen op een witte achtergrond op het lichaam en kunnen ook de begeleidende witte aftekeningen hebben. De gekleurde platen, die in grootte kunnen variëren, moeten overheersen. De witte aftekeningen, die vaak onregelmatig zijn, bestaan uit een bles of een deel van het gezicht, de kraag, borst, sokken van afwisselende lengte en de punt van de staart.
Kleur op of bij de oren heeft de voorkeur.

MAAT:
De ideale schofthoogte is:
Reuen : 46 cm
Teven : 42 cm

FOUTEN:
Iedere afwijking van bovengenoemde punten is een fout en moet beoordeeld worden in de juiste verhouding tot de ernst van de fout met betrekking tot de gezondheid en het welzijn van de hond.

- Een zwarte of bruine mantel of een zadel bij een gele of rode hoofdkleur (hound markings)
- Zeer lichte ogen
- Ronde ogen
- Het ontbreken van Hubertusklauwen op de achterbenen

ERNSTIGE FOUTEN:
- Blauwe ogen
- Gele ogen

DISKWALIFICERENDE FOUTEN:

- Agressieve of erg schuwe honden
- Honden die duidelijk fysieke of gedragsmatige afwijkingen vertonen dienen te worden gediskwalificeerd

OPMERKING:

- Reuen moeten twee duidelijk normale testikels hebben die volledig in het scrotum zijn ingedaald
- Uitsluitend functioneel en klinisch gezonde honden met een bij het ras passende conformatie dienen voor het fokken te worden ingezet

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Op 3 oktober is Freyja frá Isafold bevallen van maar liefst 7 pups van Geisli of Shiela's Farm (Kibo). Er zijn 5 reutjes en 2 teefjes. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle details. Er zijn nog reutjes beschikbaar.
Op 30 september is Dama Duna Kopieccy Poland gedekt door Ásti Norasson frá Idunn. De pups worden eind november verwacht. Kijk bij Fokken/Nestinfo voor alle details.
Op 9 september is Anacamptis Haltia (Meyla) gedekt door gedekt door Vík Norasson frá Idunn. De pups worden in de tweede week van november verwacht. Kijk bij Fokken/Nestinfo voor alle details.
Op 28 augustus is Mýsla frá Hvitur Jarnbraut gedekt door Vík Norasson frá Idunn. Mýsla's dracht is inmiddels bevestigd, de pups worden eind oktober verwacht. Kijk bij Fokken/Nestinfo voor alle details.
Op 4 september is Esky (Elfur frá Fridarstödum) bevallen van 5 pups van Bersi van Rogici. Er zijn 1 reutje en 4 teefjes geboren. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle details en de contactgegevens van de fokker. Alle pups zijn inmiddels gereserveerd.
Op 22 augustus is Niki van Rogici x Sky van Rogici probleemloos bevallen van 7 prachtpups van Sky van Rogici, 3 reutjes en 4 teefjes. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle info. Alle pups zijn inmiddels gereserveerd.
Op 14 augustus is Edda Vasksdóttir frá Olafsfjördur probleemloos bevallen van 3 prachtpups van Cári-Tjaldur fra Dyrgjadottir, 2 reutjes en 1 teefje. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle info. Er is nog 1 reutje beschikbaar.
Op 6 juli is Lotta in de avond probleemloos bevallen van 6 pups van Borr frá Idunn: 5 reutjes en 1 teefje. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle details en de contactgegevens van de fokker. Alle pups zijn inmiddels gereserveerd.
Op 6 juli is Skella bevallen van de pups van Isdalur's Frosti: 4 reutjes en 2 teefjes. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle details en de contactgegevens van de fokker. Alle pups zijn inmiddels gereserveerd.
Op 18 juni is Mila van Rogici bevallen van 4 mooie rode pups van Bersi van Rogici. Kijk bij Informatie/Geboortes voor de details en de contactgegevens van de fokker. Alle pups zijn inmiddels gereserveerd.
Op 17 april is Ganti van Rogici bevallen van 5 pups van Vino van Rogici. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle details. Alle pups zijn gereserveerd.
Op 4 april is Hrafna-Fjóla fra Dyrgjadottir (Fjóla) bevallen van 1 pup van vader Einar Lagsi frá Idunn (Lagsi). Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle informatie. De pup is inmiddels gereserveerd.
Op 27 februari zijn de pups van Nina van Rogici (Nynke) en Imur van Rogici (Iron) geboren. Er zijn 2 reutjes en 1 teefje. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle informatie over dit nest. Alle pups zijn inmiddels gereserveerd.
Op donderdag 14 februari, op Valentijnsdag, heeft Ayla 6 mooie pups op de wereld gezet: 2 reutjes en 4 teefjes. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle details. Alle pups zijn inmiddels gereserveerd.
Op zaterdag 2 februari is Red Oak's Haldora Idun (Vika) moeiteloos bevallen van 6 pups van Vino van Rogici, kijk bij Informatie/Geboortes voor alle details. Er zijn 5 reutjes en 1 teefje geboren. Alle pups zijn inmiddels gereserveerd.
We hebben er een mooie nieuwe dekreu bij. Kijk bij Fokken/Dekreuen voor alle details van Fálki.
Op 10 januari is Joga van Rogici moeiteloos bevallen van 4 mooie pups. Vader is Vino van Rogici. Lees meer over dit nest via Informatie/Geboortes. Alle pups zijn inmiddels gereserveerd.
Glodis van Rogici (Elska) is op 5 januari het jaar goed begonnen en heeft 7 mooie pups op de wereld gezet. Vader is Losnabakken's N-O Bjor. Lees meer over dit nest via Informatie/Geboortes. Het zevental is inmiddels gereserveerd.
We hebben er een nieuwe dekreu bij: Askur Eskilsson Sældarlífs! Kijk bij Fokken/Dekreuen voor alle informatie over deze mooie reu.
Dögun frá Fridarstödum (gedekt door Kersins Vaskúr) is op 9 november bevallen van maar liefst 8 (!) prachtige pups. Het zijn 4 reutjes en 4 teefjes. Alle pups zijn inmiddels gereserveerd. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle details en de contactgegevens van de fokker.
Op 12 oktober is Yndí (Yndíslegur) frá Isafold moeiteloos bevallen van 6 pups van Askur Eskilsson Sældarlífs. Kijk bij Informatie/Geboorte voor de details en de contactgegevens van de fokker. Alle pups zijn gereserveerd.
Op 11 september is Freyja frá Isafold bevallen van maar liefst 7 pups. Alle pups zijn gereserveerd. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle details en de contactgegevens van de fokker.
Op 6 augustus is Elska Disadóttir frá Fuglatorgi bevallen van 5 prachtpups van Vík Norasson frá Idunn. Kijk bij Informatie/Geboortes voor de details. Alle pups zijn gereserveerd.
Op 27 juli is Sunna van Rogici bevallen van 4 prachtpups van Uti van Rogici (Midas). Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle details en de contactgegevens van de fokker. Alle pups zijn inmiddels gereserveerd.
Op 5 juli is Niki van Rogici bevallen van twee prachtige pups, 2 teefjes. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle details. Alle pups zijn gereserveerd.
Op 1 juli is Yaya van Rogici bevallen van 4 mooie pups, 2 reutjes en 2 teefjes. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle details. Alle pups zijn inmiddels gereserveerd. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle details.
Elfur (Esky) frá Fridarstödum is op 6 juni bevallen van 4 prachtige reutjes. Kijk bij Informatie/Geboortes voor de details. Alle pups zijn inmiddels gereserveerd.
Op 8 mei is Dagrun frá Fridarstödum bevallen van maar liefst 7 pups van Gantroppas Kári. Kijk bij Informatie/Geboortes voor de details. Alle pups zijn inmiddels gereserveerd.
Op donderdag 12 april is Disa bevallen van 4 pups: 1 reutje en 3 teefjes. Kijk bij Informatie/Geboortes voor de details. Alle pups zijn inmiddels gereserveerd.
Op zaterdag 14 april organiseerden we een internationale workshop over genetische diversiteit.
Op zondag 22 april hielden we onze algemene ledenvergadering met vooraf een wandeling in Bussloo en achteraf de eerste wedstrijd in onze nieuw opgezette agility-workshop voor IJslanders.
Op zondag 13 mei zouden we gaan SUP'en (Stand Up Paddlen) met onze IJslanders op de Nieuwskoopse Plassen, maar het (on)weer gooide helaas roet in het eten. Wel is er een nieuwe datum geprikt, het werd zondag 27 mei!
Bindi is op 18 en 19 februari bevallen van 8 pups. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle details. De pups zijn inmiddels gereserveerd.
Op 11 februari is Sylke bevallen van 1 mooie pup: een teefje. Kijk bij Informatie/Geboortes voor de details. De pup is gereserveerd.
In de nacht van 7 op 8 februari is Mila bevallen van 4 mooie pups: 2 reutjes en 2 teefjes. Kijk bij Informatie/Geboortes voor de details. Alle pups zijn gereserveerd.
Op 17 december is Vika moeiteloos bevallen van 6 pups: 1 reutje en 5 teefjes. Kijk bij Informatie/Geboortes voor de details. Alle pups zijn gereserveerd.
We hebben er een nieuwe fokker bij, in België! Lees bij Fokken/fokkers alles over kennel Kattahornsins.
De dracht van Mila van Rogici is bevestigd, rond 9 februari verwacht zij een 5-tal pups van Raki van Rogici. Kijk voor de details en contactgegevens van de fokker bij Fokken/Nestinfo.
De dracht van Sylke frá Isafold, gedekt door Gjúki frá Fridarstödum (Duke), is bevestigd. De pups worden rond 10 februari verwacht. Kijk voor de details en contactgegevens van de fokker bij Fokken/Nestinfo.
Op 26 november heeft Isdalur's Disa haar laatste nestje gekregen. Er zijn 4 mooie pups geboren, 1 reutje en 3 teefjes. Alle pups zijn gereserveerd.
Op 7 november is Meyla bevallen van 6 prachtige pups, 4 reutjes en 2 teefjes. Kijk voor wat foto's en de contactgegevens van de fokker bij Informatie/Geboortes. Alle pups zijn in principe gereserveerd.
Skella is op zondag 15 oktober bevallen van 4 heerlijke pups, 2 reutjes en 2 teefjes. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle details en informatie. Alle pups zijn gereserveerd.
Op 14 oktober zijn de pups van Thyra en Ramsus geboren, 2 reutjes en 2 teefjes. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle details en informatie. Alle pups zijn gereserveerd.
Ganti is op dinsdag 10 oktober bevallen van een 5-tal kleurrijke pups, 2 reutjes en 3 teefjes. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle details en informatie. De puppen zijn allemaal gereserveerd.
We hebben er 2 nieuwe dekreuen bij, 2 broertjes. Het gaat om Gjúki frá Fridarstödum (Duke) en Gylfi frá Fridarstödum (King). Kijk hij Fokken/Dekreuen voor alle details.
Op 1 september is Elska bevallen van 7 prachtpups. Alle pups zijn gerserveerd.
Op 14 juli is Joga bevallen van 5 mooie pups, 3 reutjes en 2 teefjes. Alle pups zijn gereserveerd. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle details.
Brenna is op 11 juli bevallen van 5 prachtpups, 3 reutjes en 2 teefjes. Alle pups zijn gereserveerd. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle details.
De foto's van de clubmatch 2017staan online. Klik hier om de foto's te bekijken.
Op 9 juni is Odda bevallen van een zestal mooie pups, 2 reutjes en 4 teefjes. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle details. Alle pups zijn gereserveerd.
Op 29 mei is Freyja bevallen van 7 prachtpups. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle informatie. Alle pups zijn gereserveerd.
Op 17 mei is Fold bevallen van een koningskoppel, 1 reutje en 1 teefje. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle info. Beide pups zijn gereserveerd.
We hebben er een nieuwe dekreu bij! Bij Fokken/Dekreuen vind je alle info over Kersins Vaskúr.
Op 31 maart is Disa bevallen van 5 pups: 3 reutjes en 2 teefjes. Alle pups zijn gereserveerd.
Niki is op 25 maart bevallen van 6 pups: 3 reutjes en 3 teefjes. Kijk bij Informatie/Geboortes voor de details. Alle pups zijn gereserveerd.
We hebben er twee nieuwe dekreuen bij, Bjarni en Bjáni! Ze lijken in naam erg op elkaar, maar niet qua uiterlijk. Kijk maar eens bij Fokken/Dekreuen.
In de vroege ochtend van 2 januari 2017 is Lukka bevallen van 3 reutjes en 4 teefjes. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle details. Alle pups zijn gereserveerd.
In de nacht van 22 op 23 december is Dagrún bevallen van 4 reutjes en 1 teefje. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle details. Alle pups zijn gereserveerd.
Calla is op 28 november bevallen van 3 mooie teefjes. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle informatie. Alle pups zijn gereserveerd.
We hebben er een nieuwe dekreu bij: Fjör frá Fridarstödum. Kijk bij Fokken/Dekreuen voor alle informatie.
Op 9 november is Mila bevallen van een prachtig reutje. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle informatie. Het reutje is gereserveerd.
Wel eens gedacht aan een volwassen IJslandse hond in plaats van een pup? Kijk bij Informatie/Herplaatsing voor meer informatie en een vragenlijstje. We hopen van je te horen!
Op 22 september is Nora bevallen van 5 pups, 4 reutjes en 1 teefje. Kijk bij Informatie/Geboortes voor meer informatie. Alle pups zijn gereserveerd.
Esky (Elfur) frá Fridarstödum is op 6 september moeder geworden van 1 reutje en 1 teefje. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle details. Alle pups zijn gereserveerd.
Op 4 en 5 september is Nynke van Rogici moeder geworden van 5 pups, 4 reutjes en 1 teefje. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle info. Alle pups zijn gereserveerd.
De foto's van de nestkeuringen op de Dag van de IJslandse Hond 2016 en de sfeerfoto's staan online. Klik hier om de foto's te bekijken.
De foto's van de clubmatch 2016 staan online, evenals de keuringsrapporten. Bekijk alles hier.
Op 12 juli is Elska bevallen van 7 prachtige puppen, 3 reutjes en 4 teefjes. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle info. Alle puppen zijn gereserveerd.
Op 16 mei zijn na een probleemloze bevalling 2 reutjes en 4 teefjes geboren. Moeder Miska maakt het goed, vader Florus is trots! Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle info. Alle pups zijn gereserveerd.
Op 26 april is Chili moeiteloos bevallen van 6 prachtpups, 3 reutjes en 3 teefjes. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle details. Alle pups zijn gereserveerd.
Op 25 maart is Glodis van Rogici (Elska) moeder geworden van een prachtige zoon. Het reutje is gereserveerd. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle details.
Op dinsdag 29 maart is Yndí moeder geworden van een mooi teefje. Kijk bij Informatie/Geboortes voor de details.
Op 14 maart is Beertje bevallen van 1 mooie pup, een teefje. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle info. Het teefje is gerserveerd.
Op 11 maart is Fold bevallen van 5 mooie pups. Het zijn 3 reutjes en 2 teefjes. Alle pups zijn gereserveerd. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle info. Alle pups zijn gereserveerd.
Op 6 maart is Kaeti bevallen van 4 prachtige pups. Het zijn 3 reutjes en 1 teefje. Alle pups zijn gereserveerd. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle info.
Op 19 februari is Joga moeiteloos bevallen van 5 prachtige pups. Het zijn 3 reutjes en 2 teefjes, alle pups hebben inmiddels nieuwe baasjes gevonden. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle info.
Het nestevaluatieformulier voor fokkers is bijgewerkt en staat nu ook online. Klik hier om het formulier te downloaden.
Dögun frá Fridarstödum is op 12 januari 2016 bevallen van 7 prachtige pups. Er zijn 4 reutjes en 3 teefjes geboren. Alle pups zijn gereserveerd. Kijk bij Informatie/Geboortes voor de details.
Op 2 januari 2015 is Askja probleemloos bevallen van 5 pups: 3 reutjes en 2 teefjes. Alle pups zijn gereserveerd. Kijk bij Informatie/Geboortes voor meer details.
Op 2 januari 2015 is Askja probleemloos bevallen van 5 pups: 3 reutjes en 2 teefjes. Alle pups zijn gereserveerd. Kijk bij Informatie/Geboortes voor meer details.
We hebben er een nieuwe dekreu bij! Alle informatie over Imur (Iron) van Rogici vind je bij Fokken/Dekreuen.
Bekijk hier alle foto's van de Dag van de IJslandse Hond 2015.
We hebben een eigen Facebook-pagina samengesteld. Klik hier om er een kijkje te nemen.

Agenda

Op 3 februari organiseerden we een workshop mantrailen in de buurt van Breda. De workshop was een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar.
Het fokkersoverleg vond in 2019 op zondag 17 februari te Renkum plaats. Alle bij de vereniging aangesloten fokkers (en andere belangstellende leden) waren welkom.
Op zondag 7 april 2019 organiseerden we onze jaarlijkse algemene ledenvergadering met wandeling vooraf en activiteit achteraf.
Op zondag 23 juni 2019 organiseerden we onze jaarlijkse clubmatch. Keurmeester was Erna Upmeijer, locatie: Manege Fjordhest-Gard, Krimweg 125, 7351 TL Hoenderloo.
De Dag van de IJslandse Hond stond in 2019 gepland op zondag 15 september. Locatie: Alphen aan den Rijn.