Als er pups beschikbaar zijn, plaatsen we er op deze
pagina meer info over.

Bent u op zoek naar meer informatie over de IJslandse
hond dan deze site biedt, neem dan contact op met
Natasja Hagemeier (bij voorkeur) via e-mail door hier te klikken.

U kunt haar ook bellen op telefoonnummer 06-282 41 294.

Een vraag die we vaak krijgen, is de prijs voor een IJslandse hondenpup.

De fokkers bepalen deze zelf (als vereniging hebben wij daar geen zeggenschap over), maar een indicatie is tussen de 900 en 1100 euro momenteel (2018).

************************************
Er zijn momenteel geen pups beschikbaar.

Op 12 juli is Freyja frá Isafold gedekt door Vino van Rogici. De pups worden in de tweede week van september verwacht. Kijk bij Fokken/Nestinfo voor alle details en de contactgegevens van de fokker.
Op 5 juli is Niki van Rogici bevallen van twee prachtige pups, 2 teefjes. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle details. Er zijn nog pups beschikbaar.
Op 1 juli is Yaya van Rogici bevallen van 4 mooie pups, 2 reutjes en 2 teefjes. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle details. Er zijn nog pups beschikbaar.
De dracht van Elska Disadóttir frá Fuglatorgi is bevestigd, zij verwacht rond 8 augustus pups van Vík Norasson frá Idunn. Kijk bij Fokken/Nestinfo voor de details.
Elfur (Esky) frá Fridarstödum is op 6 juni bevallen van 4 prachtige reutjes. Kijk bij Informatie/Geboortes voor de details. Alle pups zijn inmiddels gereserveerd.
De inschrijving voor onze jaarlijkse kampioenschapsclubmatch is gesloten! We organiseren de clubmatch dit jaar op zondag 17 juni, de locatie is wederom De Krimhoeve in Hoenderloo. We zien jullie daar graag.
Op 8 mei is Dagrun frá Fridarstödum bevallen van maar liefst 7 pups van Gantroppas Kári. Kijk bij Informatie/Geboortes voor de details. Alle pups zijn inmiddels gereserveerd.
Op donderdag 12 april is Disa bevallen van 4 pups: 1 reutje en 3 teefjes. Kijk bij Informatie/Geboortes voor de details. Alle pups zijn inmiddels gereserveerd.
Op zaterdag 14 april organiseerden we een internationale workshop over genetische diversiteit.
Op zondag 22 april hielden we onze algemene ledenvergadering met vooraf een wandeling in Bussloo en achteraf de eerste wedstrijd in onze nieuw opgezette agility-workshop voor IJslanders.
Op zondag 13 mei zouden we gaan SUP'en (Stand Up Paddlen) met onze IJslanders op de Nieuwskoopse Plassen, maar het (on)weer gooide helaas roet in het eten. Wel is er een nieuwe datum geprikt, het wordt zondag 27 mei!
Bindi is op 18 en 19 februari bevallen van 8 pups. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle details. De pups zijn inmiddels gereserveerd.
Op 11 februari is Sylke bevallen van 1 mooie pup: een teefje. Kijk bij Informatie/Geboortes voor de details. De pup is gereserveerd.
In de nacht van 7 op 8 februari is Mila bevallen van 4 mooie pups: 2 reutjes en 2 teefjes. Kijk bij Informatie/Geboortes voor de details. Alle pups zijn gereserveerd.
Op 17 december is Vika moeiteloos bevallen van 6 pups: 1 reutje en 5 teefjes. Kijk bij Informatie/Geboortes voor de details. Alle pups zijn gereserveerd.
We hebben er een nieuwe fokker bij, in België! Lees bij Fokken/fokkers alles over kennel Kattahornsins.
De dracht van Mila van Rogici is bevestigd, rond 9 februari verwacht zij een 5-tal pups van Raki van Rogici. Kijk voor de details en contactgegevens van de fokker bij Fokken/Nestinfo.
De dracht van Sylke frá Isafold, gedekt door Gjúki frá Fridarstödum (Duke), is bevestigd. De pups worden rond 10 februari verwacht. Kijk voor de details en contactgegevens van de fokker bij Fokken/Nestinfo.
Op 26 november heeft Isdalur's Disa haar laatste nestje gekregen. Er zijn 4 mooie pups geboren, 1 reutje en 3 teefjes. Alle pups zijn gereserveerd.
Op 7 november is Meyla bevallen van 6 prachtige pups, 4 reutjes en 2 teefjes. Kijk voor wat foto's en de contactgegevens van de fokker bij Informatie/Geboortes. Alle pups zijn in principe gereserveerd.

Op zaterdag 14 april organiseren we een internationale workshop over genetische diversiteit. Locatie: Centrum van Alphen (Prinses Marijkestraat 20, 2404 BC Alphen aan den Rijn), kosten EUR 55 *dit is inclusief lunch en diner*. Wil je erbij zijn? Stuur dan voor 9 april een mail naar voorzitter@verenigingijslandsehond.nl.
De algemene ledenvergadering organiseren wij in 2018 op 22 april bij AKC Apeldoorn. Het programma en de agenda vind je in het maartnummer van Onze IJslander - nummer 95 of kijk op onze startpagina voor meer details. Inschrijven voor de wandeling vooraf, de ALV en/of de agilitywedstrijd kan via Theo van Rijswijk secretariaat@verenigingijslandsehond.nl
Op zondag 13 mei gaan we weer SUP'en (Stand Up Paddlen) met onze IJslanders op de Nieuwskoopse Plassen! Kijk voor de details in het maartnummer van Onze IJslander (nummer 95) of op de startpagina. Stuur als je ook zin hebt in waterpret een mailtje naar linda@saeldarlifs.nl
De clubmatch voor 2018 staat gepland op zondag 17 juni. Locatie: Krimhoeve te Hoenderloo. De keurmeester is dit jaar Ineke Groen. De inschrijving voor onze jaarlijkse kampioenschapsclubmatch is geopend, schrijf je nu in via deze LINK!