Op zondag 11 oktober organiseren wij een nieuw, samengevoegd evenement dat we 'De dag van de IJslandse hond' hebben gedoopt. Het wordt een combinatie van de Jongehondendag (met dit jaar alle nesten uit 2014 plus ouders en eventuele grootouders) en de Doedag.

Ontdek hoe slim je IJslander is, leer nieuwe trucjes en geniet van de ontspannen sfeer. De Dag van de IJslandse hond staat in het teken van spel, sport en gezelligheid voor hond en baas. Ook het VIJHN-winkeltje is weer van de partij, net als een aantal andere hondgerelateerde stands.

Het thema blijft nog even een verrassing!

De 'Dag van de IJslandse hond' vindt plaats op zondag 11 oktober, van 10.00 tot 16.00 uur bij de Krimhoeve in Hoenderloo. Deelname is helemaal gratis voor leden!

In het septembernummer van ‘Onze IJslander’ zal het definitieve programma bekend worden gemaakt, maar je kunt je natuurlijk al wel vast aanmelden. Stuur een mailtje naar media@verenigingijslandsehond.nl en vermeld hierbij met hoeveel personen en honden je aanwezig zult zijn.

************************************** <
 
 
 
 
 
 
 

Brenna is op 11 juli bevallen van 5 prachtpups, 3 reutjes en 2 teefjes. Alle pups zijn in principe gereserveerd. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle details.
De dracht van Bera frá Fridarstödum is bevestigd, zij verwacht in de derde week van juli pups van Gunnar frá Olafsfjördur. Let op: dit nest wordt gefokt in het kader van vergroting van de genetische diversiteit binnen ons ras. Kijk voor meer informatie bij Fokken/Nestinfo.
Op 9 juni is Odda bevallen van een zestal mooie pups, 2 reutjes en 4 teefjes. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle details. Er zijn nog 2 teefjes beschikbaar.
De dracht van Brenna is bevestigd, rond 14 juli verwacht zij een zestal pups. Kijk bij Fokken/Nestinfo voor alle details.
Op 29 mei is Freyja bevallen van 7 prachtpups. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle informatie. Alle pups zijn gereserveerd.
De dracht van Odda is bevestigd, rond 12 juni verwacht zij pups van Rasmus. Kijk bij Fokken/Nestinfo voor alle informatie.
Op 17 mei is Fold bevallen van een koningskoppel, 1 reutje en 1 teefje. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle info. Beide pups zijn gereserveerd.
Op 13 mei is Brenna gedekt door Mika, de puppen worden rond 14 juli verwacht. Kijk bij Fokken/Nestinfo voor alle informatie.
De dracht van Freyja is bevestigd. Kijk bij Fokken/Nestinfo voor alle info over dit aankomende nestje.
We hebben er een nieuwe dekreu bij! Bij Fokken/Dekreuen vind je alle info over Kersins Vaskúr.
Op 28 en 29 april is Ylfa gedekt door Brusi. Kijk bij Fokken/Nestinfo voor alle details.
Op 31 maart is Disa bevallen van 5 pups: 3 reutjes en 2 teefjes. Alle pups zijn gereserveerd.
Niki is op 25 maart bevallen van 6 pups: 3 reutjes en 3 teefjes. Kijk bij Informatie/Geboortes voor de details. Alle pups zijn gereserveerd.
We hebben er twee nieuwe dekreuen bij, Bjarni en Bjáni! Ze lijken in naam erg op elkaar, maar niet qua uiterlijk. Kijk maar eens bij Fokken/Dekreuen.
In de vroege ochtend van 2 januari 2017 is Lukka bevallen van 3 reutjes en 4 teefjes. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle details. Alle pups zijn gereserveerd.
In de nacht van 22 op 23 december is Dagrún bevallen van 4 reutjes en 1 teefje. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle details. Alle pups zijn gereserveerd.
Calla is op 28 november bevallen van 3 mooie teefjes. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle informatie. Alle pups zijn gereserveerd.
We hebben er een nieuwe dekreu bij: Fjör frá Fridarstödum. Kijk bij Fokken/Dekreuen voor alle informatie.
Op 9 november is Mila bevallen van een prachtig reutje. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle informatie. Het reutje is gereserveerd.
Wel eens gedacht aan een volwassen IJslandse hond in plaats van een pup? Kijk bij Informatie/Herplaatsing voor meer informatie en een vragenlijstje. We hopen van je te horen!
Op 22 september is Nora bevallen van 5 pups, 4 reutjes en 1 teefje. Kijk bij Informatie/Geboortes voor meer informatie. Alle pups zijn gereserveerd.
Esky (Elfur) frá Fridarstödum is op 6 september moeder geworden van 1 reutje en 1 teefje. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle details. Alle pups zijn gereserveerd.
Op 4 en 5 september is Nynke van Rogici moeder geworden van 5 pups, 4 reutjes en 1 teefje. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle info. Alle pups zijn gereserveerd.
De foto's van de nestkeuringen op de Dag van de IJslandse Hond 2016 en de sfeerfoto's staan online. Klik hier om de foto's te bekijken.
Fina heeft fijne nieuwe baasjes gevonden!
De foto's van de clubmatch 2016 staan online, evenals de keuringsrapporten. Bekijk alles hier.
Op 12 juli is Elska bevallen van 7 prachtige puppen, 3 reutjes en 4 teefjes. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle info. Alle puppen zijn gereserveerd.
Op 16 mei zijn na een probleemloze bevalling 2 reutjes en 4 teefjes geboren. Moeder Miska maakt het goed, vader Florus is trots! Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle info. Alle pups zijn gereserveerd.
Onze nieuwe fokker Sældarlífs is toegevoegd aan de fokkerslijst.
Op 26 april is Chili moeiteloos bevallen van 6 prachtpups, 3 reutjes en 3 teefjes. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle details. Alle pups zijn gereserveerd.
Op 25 maart is Glodis van Rogici (Elska) moeder geworden van een prachtige zoon. Het reutje is gereserveerd. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle details.
Op dinsdag 29 maart is Yndí moeder geworden van een mooi teefje. Kijk bij Informatie/Geboortes voor de details.
Op 14 maart is Beertje bevallen van 1 mooie pup, een teefje. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle info. Het teefje is gerserveerd.
Op 11 maart is Fold bevallen van 5 mooie pups. Het zijn 3 reutjes en 2 teefjes. Alle pups zijn gereserveerd. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle info. Alle pups zijn gereserveerd.
Op 6 maart is Kaeti bevallen van 4 prachtige pups. Het zijn 3 reutjes en 1 teefje. Alle pups zijn gereserveerd. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle info.
Op 19 februari is Joga moeiteloos bevallen van 5 prachtige pups. Het zijn 3 reutjes en 2 teefjes, alle pups hebben inmiddels nieuwe baasjes gevonden. Kijk bij Informatie/Geboortes voor alle info.
Het nestevaluatieformulier voor fokkers is bijgewerkt en staat nu ook online. Klik hier om het formulier te downloaden.
Dögun frá Fridarstödum is op 12 januari 2016 bevallen van 7 prachtige pups. Er zijn 4 reutjes en 3 teefjes geboren. Alle pups zijn gereserveerd. Kijk bij Informatie/Geboortes voor de details.
Op 2 januari 2015 is Askja probleemloos bevallen van 5 pups: 3 reutjes en 2 teefjes. Alle pups zijn gereserveerd. Kijk bij Informatie/Geboortes voor meer details.
We hebben er een nieuwe dekreu bij! Alle informatie over Imur (Iron) van Rogici vind je bij Fokken/Dekreuen.
Bekijk hier alle foto's van de Dag van de IJslandse Hond 2015.
We hebben een eigen Facebook-pagina samengesteld. Klik hier om er een kijkje te nemen.

Agenda

De clubmatch voor 2017 staat gepland op zondag 18 juni. Keurmeester is Wilma Roem.
De 3e Dag van de IJslandse Hond organiseren we dit jaar op 3 september. Nadere informatie volgt!